Wie zijn wij?

Adrie Hemmink
Projectmedewerker
Marco Krijnsen
Projectmedewerker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrie Hemmink

Dôar lig tuss’n Déénkel en Regge ‘n laand
oons mooie en neerige Twèènte. 
Dit krieg ik al vaker vuur ‘t verstaand. Iej weet dat natuurlik ok a laank. Doarum zin i-j ok zo drok met dit spul. Twente is nich vuur niks zoo wördn. Oonzn vuurolders hebt ‘t met völle waark en leefde kloarspölt. Dit mot ik wal onthoaldn en oetdregen.  Iej mot oe d’r zölfs vuur ievern. Geern wil ik dit met mekaar doan biej ’t Twenthoes.     

Ik bin geboorn in 1974 in Hertum meer ik hebt ’t hoeshoaldn a 16 joar in De Lutt. Saamn met 2 meaks van 14 en 12 in de kalverjoarn. In Eanske heb ik de HEAO doan. Wat later in mien leavn heb ik de opleiding vuur “Taxateur juweliersartikelen” doan in Schoonhoven. Doarnöast ok nen opleiding vuur edelstene (joa dat besteet). Ik bin onmeunig wies met goaldweark oet de strekke. 
Ok bin ik noe veurstaand  biej  de “Vereniging Oudheidkamer Twente”.  Mien hert heb ik  verleurn an de briejaante collectie.  

Marco Krijnsen

Marco Krijnsen (Hengelo, 1965) studeerde studie geschiedenis in Groningen en werkte daarna 18 jaar als journalist bij de Twentsche Courant Tubantia. Hij schreef verschillende boeken over Twentse onderwerpen, zoals IJzer en lef (over de oude gieterij van Stork) en Jatti (over de moord in een jongerencentrum in 1971, uitgeroepen Overijssels Boek van het Jaar. Als regiohistoricus voor Twente is hij betrokken bij een groot aantal projecten en publicaties over het verleden van onze streek. Marco schreef o.a. mee aan het in 2020 verschenen boek ‘De oorlog gaat nooit voorbij’ met 25 Overijsselse oorlogsverhalen.